9. května 2006

Co František Fuka nechápe

František Fuka nechápe, že spam je na celém světě definován jako "nevyžádané komerční sdělení". Pokud mu tedy někdo zaslal informaci o alternativní Wikipedii, není to spam. Co o tom projektu vím, není na něm komerčního nic.

Co se týká vlastního projektu, tak je třeba především zdůraznit, že neexistuje nic jako "česká Wikipedie". Wikipedia je pouze jedna. Má s ní společného to, že zveřejňuje texty, které banda, jenž se zmocnila české části Wikipedie, nedovoluje zveřejnit. Je tedy de facto její zálohou a alternativou. Pokud Wikimedia Foundation někdy pochopí, co se na české části Wikipedie děje a zjedná nápravu, tak se tyto texty přesunou do české části Wikipedie, kam přirozeně patří. Autorské právo k nim stále patří Wikimedia Foundation. Ani nadávky typu: "To jako _ten_ kreten Guy Peters je _ten_ kreten V. Z.? Hm, on je koukam z matfyzu... jeste vcera jsem se do skoly tesil... ale co..." + "Guy Peters je Gay" na tom nemohou nic změnit.

Updated.

7 komentářů:

  1. Je to pahýl. Jsou samozřejmě i jiná období dějin papežství.

    OdpovědětVymazat
  2. Fuka je self-promoting cyber-nobody. Celkem nechapu proc je bran tou bezprizornou luzou tak vazne - asi proto, ze se maji s kym identifikovat.

    OdpovědětVymazat
  3. On byl vážně legendární a pro mnoho lidí stále je.

    OdpovědětVymazat
  4. spam je na celém světě definován jako "nevyžádané komerční sdělení"

    Není.

    Slovo komerční jste tam vložil svévolně. Spam je nevyžádaný a hromadně rozesílaný e-mail, na obsahu nezáleží.

    OdpovědětVymazat
  5. Nikoliv. Neznám žádný právní předpis, který by to definoval jinak.

    OdpovědětVymazat
  6. Podle německé Wiki se pojem »spam« m.j. původně vztahoval pouze na nevyžádanou reklamu. Nyní se jím však myslí veškerá nevyžádaná a masově rozesílaná internet. sdělení.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>