5. dubna 2006

Němečtí policisté jsou horší než esenbáci

Vracel jsem se autobusem z Nizozemí. Německo i Nizozemí jsou, jak známo, členy schengenské dohody. Německé policii to zjevně vadí, a proto se snaží suplovat celníky.

V autobuse jela dívka s dredy. Evidentně podezřelá z pašování hašiše. Bdělí němečtí policisté ji proto pečlivě prohlédli nejprve po vstupu do Německa a podruhé při výstupu z něj. Zřejmě proto, aby si zapamatovala, že jezdit s dredy do Nizozemí přes Německo se nevyplácí.

21 komentářů:

  1. Clo a boj proti drogám jsou dvě rozdílné věci.

    Holanďané jsou k drogám a jejich užívání oproti jiným (např. Němcům) značně benevolentnější. Určité omamné látky jsou tam povolené a tedy i volně ke koupi. V Německu tomu tak ale není.

    Samozřejmě nelze kontrolovat všechny a tak se něm. policie zaměřuje na ty, kdo jí jsou podezřelí, něčím nápadní. Na tom přece není nic špatného.

    OdpovědětVymazat
  2. V ČR policie nic takového nedělá. A stanovit podezřelost podle obličeje hraničí s rasismem.

    OdpovědětVymazat
  3. Hele, Maxo. Jistě Vás ve škole naučili: "Chudoba cti netratí". Tak si na to laskavě vzpomeňte a chovejte se slušně. Jinak se podobáte skinheadům, kteří se posmívají bezrukým či beznohým.

    A nyní dodávám: Naučte se česky. Was ist das "gebit"?

    OdpovědětVymazat
  4. 253 výskytů. Pozoruhodně běžné slovo.

    http://www.google.com/search?hs=6dZ&hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=pozoruhodn%C4%9B&btnG=Hledat&lr=

    OdpovědětVymazat
  5. Jeste jsem nepotkal nikoho, kdo by se k navsteve zapadoevropskeho mesta oblekl podle nejake "spolecenske etikety"... Turiste z Moskvy?

    Pokud Petersovy oprane dzinsy demonstruji zivotni postoj, pak se tento postoj shoduje s postojem vetsiny zapadni mladeze.

    OdpovědětVymazat
  6. No jestliže se turisté z Mimoně k návštěvě západoevropského města oblékají podle nějaké "společenské etikety", pak je Petersovi ctí, že tuto "úroveň" zanechal hluboko pod sebou.

    O co výš stojí západoevropská mládež, kterou ani nenapadne, aby se posmívala chudým, než zamindrákovaný český rádobypravicový bonzák z maloměsta, který zde už 24 hodin ejakuluje nad tím, že Peters chodí ("po Utrechtu, no představte si to, paní sousedko!") v ošoupaných džínsách a polokeckách.

    BTW, to co má na sobě Peters stálo velmi pravděpodobně víc peněz než to, co mám na sobě já - až na baťůžek ("Nike, vole! Značka!"), který jsem dostal od jedné kamarádky.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dospělý odborář se už dopracoval na úroveň stylu západní mládeže. To je úspěch.
    Viďte.

    Ty líbánky v Utrechu musely bejt hodně vášnivý hoši. To se asi špatně sedělo v autobuse na zpátek.
    Podle sebe soudím tebe? Zas to nemusíte tak přehánět, maxíku. Není každý jako Vy.

    OdpovědětVymazat
  8. Jestli vám to udělá radost (eventuálně způsobí přeřečníkem zmiňovaný biologický projev vzrušivého potěšení), anonymousi, tak vás mohu ujisit, že kdykoli jsem Peterse viděl v kvádru, vypadal jako idiot. Nevím, jak pro vás, ale pro mě je to velice positivní a chvályhodné znamení.

    OdpovědětVymazat
  9. V Utrechtu mezi památkami by v kvádru vypadal jako idiot každý.

    Snažil jsem se - neúspěšně - naznačit, že pokud z člověka vyzařuje jeho přirozená inteligence a osobní šarm, formální oblečení je zpravidla potlačuje.

    OdpovědětVymazat
  10. To jistě... Doporučil byste panu Zvánovcovi něco vhodného, aby při příští cestě neurážel váš jemnocit?

    OdpovědětVymazat
  11. Tomáši, to je ztráta času. Udavač Max von Sprcha se posmívá těm, kdo nejsou dostatečně bohatí a nemají dostatečně atletickou postavu. Předpokládám, že by se mohl pošklebovat i vozíčkářům nebo slepcům. Jak můžeš s někým takovým meditovat na téma "vhodné oblečení k prohlídce utrechtských památek".

    Myslím, že kdyby chodil po Utrechtu v kvádru, neposmíval bych se mu, ale v duchu bych si kladl otázku, co toho člověka k tak podivnému počínání nutí.

    OdpovědětVymazat
  12. Škoda, Vodníku - myslel jsem, že anonymous Víťovi doporučí něco skutečně módního, co je v echtovně českém prostředí považováno za vrchol elegance a společenské noblesy.

    Před časem to bývaly bílé ponožky a fialové sako...

    OdpovědětVymazat
  13. S takovymi lidmi jako je on se nema smysl bavit.

    OdpovědětVymazat
  14. Vodník je upravanec a tudíž kolaborant s komunisty. Jeho lži o tom, že je někdo udavač je jenom marná snaha upravence se odkopat.
    Na tomto příspěvku fízla, šmíráka a bonzáka Maxe von Sprcha není pravdivé jediné slovo. Tento udavač a fízl dokonce vyšmíroval v nějakém archívu datum mého prvního příjezdu do ČSSR, přičemž upustil významné poznámky, "co všechno se dá v takovém archívu vyčíst". Každému soudnému člověku je jasné, že kdyby se tento policejní čmuchálek dočmuchal byť i jen náznaku nějaké mé spolupráce s režimem, neváhal by ho zveřejnit. Toto zbožné přání se ale našemu policajtovi nikdy nesplní: s režimem jsem si nikdy nezadal, u voleb v r.1976 jsem (možná na rozdíl od našeho udavače) škrtal za plentou a riskoval tak svá vysokoškolská studia.

    Příští takový pomlouvačný anonymní komentář budu bez vysvětlování mazat, nemám čas dokola vyvracet pomluvy ulhaného práskače.

    OdpovědětVymazat
  15. Pokud se nějaký nevzdělaný udavač domnívá, že Československo bylo lze navštívit jen díky spolupráci s komunistickým režimem, tak mu není pomoci.

    Pokud se tento práskač nadále neštítí používat pojmu "upravenec" pro ty, kteří si zrušili čs. občanství (čímž se připravili o možnost "výhodného" cestování bez povinné výměny a riskovali i možnost, že tam prostě vůbec nebudou puštěni), pak mu rovněž není pomoci. Pokud tupě a neoblomně opakuje vymyšlené lži o spolupráci s režimem, zaslouží si opětovné mazání.

    Udavač Max von Sprcha zveřejňoval a dosud zveřejňuje moje občanské jméno po netu, a podporoval toto zveřejňování jinými bonzáky na udavačském serveru Sprcha. Takové zveřejňování s úmyslem poškodit lze nazvat udavačstvím.

    Dále udavač Max von Sprcha, podle vlastního vyprávění, několik měsíců po listopadové revoluci donesl články komunistických redaktorů (kteří tehdy ještě stále pracovali jako redaktoři) redaktorům postkomunistickým, aby inicioval jejich eliminaci. Toto udávání se v kontextu doby jeví mnohým jistě positivně - nakonec nájemný vrah, který v pravý čas oddělá zločinného politika, plní historicky positivní roli, což ovšem nic nemění na tom, že zůstává vrahem. Tak i náš udavač zůstává udavačem, což nám občas připomene nějakým bonzáckým výkonem.

    OdpovědětVymazat
  16. Upravenec je z definice ten, kdo upravil své vztahy k ČSSR, ne ten, kdo jako cizí občan do ČSSR přijel (mnohdy i s risikem presekuce).

    OdpovědětVymazat
  17. Tomáši, to chceš po tom člověku moc. Buď skrývá slušným oblečením ještě většího blbce než jsme se obávali a nebo velmi dobře rozumí rozdílu mezi "zrušencem" a "upravencem", ale z čiré zlé vůle zde bude nadále šířit lži o kolaboraci. Takové příspěvky nemá cenu komentovat, takové příspěvky má cenu pouze mazat...

    "Upravenec Vodník je nespokojený, že se někdo odvážil poukázat na to, že největší komunističtí kolaboranti po roce 1989 zůstali v redakcích. Upravenec Vodník tedy chce, aby komunističtí kolaboranti působili v redakcích nadále."
    Tento kausální nexus je výmluvným svědectvím o logických schopnostech našeho trolla.

    OdpovědětVymazat
  18. Můj názor na tzv. upravence je zřejmý napr. zde Upravenci, jejich seznamy ... .

    Samozřejmě ale mluvím o těch, kteří si zlegalizovali svůj pobyt v zahraničí a tehdejší ČSSR pak navštěvovali s čsl. doklady. Jejich jednání pokládám za nekorektní jak k hostitelské zemi, tak i ostatním emigrantům. Upravenec je také podle mne i dnes vydíratelný. Hlavně pro svoji zřejmou spolupráci s kom. režimem ČSSR.

    Ohledně upozornění na nějaké komunisty a kolaboranty, jako i poukazování, že si t.ř. honem "převlékli kabáty" - na tom nevidím nic špatného a s nějakým udáváním to nemá abs. nic společného.

    Sám jsem tehdy podobně označil (tedy i odstavil) býv. soudruha předsedu ONV deroucího se přes OF opět k moci. Za svoje nedávné názory i upozornění na někdejšího důstojníka Pohraniční stráže mě ostatně (tento) bolševický exot také špiní kde to jen jde.
    Viz např. diskuze zde.

    OdpovědětVymazat
  19. No já myslím, že to udání je, byť má v daném kontextu positivní funkci a asi je dobře, že to někdo, kdo na to má žaludek, udělá.

    To je jako když jsem pro trest smrti, ale kata bych dělat nechtěl. Zabíjení bez rozsudku může mít podobně positivní funkci, jako výše uvedené udání, přesto zůstane zabíjením.

    OdpovědětVymazat
  20. Nechci polemizovat a hádat se zde o slovíčka, ale výrazy udávání (donášení, fízlování), jako i odvozeniny (udavač, konfident, fízl, donašeč atp.), jsou zpravidla chápány v negativním slova smyslu.

    Oznamovatele, vypovídajícího svědka či oběť (kriminálního) trestného činu nebude přece nikdo označovat za konfidenta.

    Nazývat takto hanlivě toho, kdo upozorní na komunistickou minulost nějakých kariéristů, je podle mne také dost zcestné. To si Vodníku o mně myslete co chcete, ale Vaše zmínka "mít na to žaludek" je také podivná.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>