6. dubna 2006

Klauni a tragédi II

Pokračování polemiky s Potěmkinem.

Erich Fromm, Albert Camus i Noam Chomsky jsou sice levicoví, ale nejsou politici (Chomsky má k k jeho definici nejblíže, ale přesto politikem není). Pokud Vás tedy mám brát vážně, jmenujte alespoň jednoho levicového politika, kterého si vážíte. Beru i levý střed.

Klaunská i tragická ve Vašem slova smyslu je celé postkommunistická politika. To nemá s pravicí ani levicí co dělat, ačkoliv Vaše původní texty naznačovaly opak.

Názory může mít každý svérázné. Někdo je salonní trockista, jiný salonní fašista. Podstatné je, co kdo dělá, nikoliv, co si kdo myslí. Je pravda, že Petr Uhl je hlasatel PC. Ale to je i Michaela, a přesto ji máme všichni rádi.

Pokud homosexuál nemůže uzavřít zákonný svazek s osobou, kterou miluje, je diskriminován. Na tom nic nezmění sebelepší sofistika. Jinak na přijímání zákona o registrovaném patrnerství nebylo nic nedůstojného a nic neuvážlivého.

Dobře víte, že Google bomby jsou založeny na vyhledávání neobvyklých slovních spojení, jinak by se nemohlo podařit je uvést do chodu. Škodlivé nejsou ani trochu, jsou jen nepříjemné.

Já jsem volil US v roce 1998 a nelituji toho.

K diskusi zde není třeba mít vlastní blog. Vodník a další ho nemají. Je potřeba jen mít zde účet a to jde i bez blogu.

1 komentář:

  1. Harryho Trumana neberu, protože jen těžko si představit konservativnějšího politika. To byste rovnou mohl uvést Churchilla, ten byl také sociální.

    Battěka beru, i když nic nepředvedl. Ale máte pravdu, že byl 20 let symbolem ČSSD. Nedávno jsem o něm četl docela nelichotivé vzpomínky.

    Proti Uhlovi? Michaela je hrozně dobrá holka, nicméně je nesmírně chaotická. Kdybych o tom měl rozhodovat já, Uhl by ji porazil na celé čáře. Volby nejsou a nesmí být soutěž krásy.

    Ty Klausovy kecy nesmíte brát vážně. O privatisaci rozhodovala dokonce jen vláda, a to byl 100x větší zásah do společnosti.

    Jinak nic není nevratného. Pokud Klaus a jemu podobní získají většinu, zákon o registrovaném partnerství zruší nebo omezí.

    Lidé nejsou králíci. Manželství není o legálním připuštění muže na ženu. Manželství je o vytvoření svazku věrnosti a vzájemné důvěry.

    Jste trapný tím, že muže označujete za "maminku" a ženu za "tatínka". Dítě především potřebuje milujícího rodiče. Jaké má pohlavní orgány, na tom opravdu nezáleží, to mi věřte.

    Ty plochy k něčemu slouží. Prasopes a spol. k ničemu, je mi líto. Váš příklad se studiem je vycucaný z prstu. A kdyby to někdo opravdu hledal, tak se zasměje a klikne na druhý odkaz. V čem je problém?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>