14. dubna 2006

Karikatury Holocaustu

Výsledky íránské soutěže, pokud je mi známo, žádná evropská media nepřinesla. Zde je náprava. Nejlepší je asi tento obrázek.

10 komentářů:

  1. Petersi, vy jeden dlouhy jedovaty hade, co je zase tohle za provokaci? Melo me to hned napadnout, ze tohle je odnoz Vrby. Tam me totiz odstrihli, aby ihned potom se tam zacali navazet do meho oblibeneho Dershowitze.

    Tady s hrajete s ohnem. Nektere ty Vase "vtipy" skutecne popiraji holokaust. Nezapomente, ze u vas plati svonoda slova, nikoliv anarchie slova. A jak jiste vite - svoboda, to je poznana nutnost.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, Petersi. Pokud je mi známo, žádná západní média, která se samou svobodou slova zalykají tak, že musí zvracet muslimům na jejich Proroka, výsledky soutěže nepřinesla. Tímto dvojím metrem se sami odsuzují: nebudeť pro ně omluvy ani odpuštění na tomto světě ni na onom a jejich záhuba jest již teď jistou! Otázkou zůstává jen její způsob, průběh a načasování.

    OdpovědětVymazat
  3. Pane anonymous: ja bych nedoporucoval kdo je kdo. To je ponekud nuklearni opatreni, nikomu to neprospeje. Mohlo by Vam to nakonec uskodit.

    OdpovědětVymazat
  4. "To je snad ještě trapnější než ty malovánky Muhammada..."

    To bude nejspíš záležet na tom, jestli jste muslim nebo žid, vůbec nejvíc pak na osobním vkusu. O to se ale vůbec nejedná, proto to sem Peters nedal.

    Jedná se o to, že zatímco karikatury Muhammada přetiskovaly západní tiskoviny o stošest, s plnou hubou keců o neomezitelnosti svobody názoru, tyto karikatury se neobjevily nikde, Irwing, Zündel a Rudolf sedí v base a Západ dál mele nesmysly o tom, jakou máme svobodu slova...

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud je mi známo, že mám tu pochybnou čest s udavačem, tak se s ním nebavím. Pouze ho občas pošlu do prdele, ale vzhledem k tomu, že jsem nabyl přesvědčení, že mu to dělá dobře, zdržím se patrně i toho.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ještě jednou Jardo: nejde o karikatury samotné (těžko bych mohl říct, které z nich považuji za trapnější), ale o to, že ty Mohammedovy prolétly všechna západní média, zatímco ty holokaustové tady vidím poprvé. A ani to bych nebral jako něco nevídaného, kdyby Západ neměl pořád plnou hubu svobody slova a nehájil právě touto svobodou trapné urážení jejich proroka, zatímco podobně trapné urážení nastupující religie (jak holokaust někteří ne zcela zcestně nazývají) se neobjevilo nikde.

    OdpovědětVymazat
  7. Poukázat na to, že se někde děje trestný čin, trestné není. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Odpověď Maxovi. Úkolem seriosních medií není být vtipný, ale informovat. Mnohé z urážek Proroka také vtipné nebyly, ale přesto o nich media informovala. Ptám se proč? A proč mlčí zde?

    OdpovědětVymazat
  9. Ad svoboda popírání. Hluboce s Vámi nesouhlasím. Je to útok na samé základy západní civilisace. Předepisovat, co si mám myslet, si netroufli ani kommunisté.

    OdpovědětVymazat
  10. Ono je přece úplně jedno, zda je něco vtipné, trapné, smutné ... atd. Každý to přece vidí jinak a nelze mu předepisovat jak má co vidět a co si má o něčem myslet.

    Podle mne mají média především nezávisle informovat a to, jak je vidět, nedělají.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>