6. dubna 2006

Cyril Svoboda

Je to zvláštní postava. Znám ho osobně od roku 1992, kdy nám ještě jako náměstek ministra spravedlnosti přednášel v rámci kursu církevního práva.

Mám z něj smíšené pocity. Lidsky je asi dost hodný, ale jako politik je obojaký a nepříliš srozumitelný. Jako pedagog na mne nijak nezapůsobil. Byl dost kožený a ani jeho texty nejsou právě čtivé. Pokud je někdo z dnešních právníků–politiků opravdová osobnost, tak je to Jaroslav Bureš. Bydlíme ve stejné ulici, i když on spíše v Eliášově.

Naposledy jsem Svobodu viděl ve stavu demise z Grossovy vlády. Byl dost přepadlý, myslel si, že je to jeho politický konec.

Co se týká privatisace, ano, ale to je passé. Nyní hodnotíme roky 2002˜–2006, nikoliv 1990s.

2 komentáře:

  1. Cituji z článku Petra Zavorala na téma americké vízové povinnosti pro české občany.

    »Tentokrát se o to postaral ministr zahraničí Cyril Svoboda, když se v jedné televizní debatě vyslovil pro přísnější pohraniční kontroly Američanů. Těžko říct, byl-li tento mediální výstřel součástí předvolební kanonády, která má lidovcům nadělit větší popularitu, každopádně se ale setkal s větší než malou odezvou.«

    Celý článek je na:
    http://www.geocities.com/gvanek2000/buzeranti.html

    OdpovědětVymazat
  2. Cyril Svoboda se před 2 lety zastával na Novém Zélandu J.Šmitáka (předseda Orchidea klub Brno) a děkana Lék. fakulty Univ. Palackého v Olomouci Č.Číhalíka, obou obviněných z pašování orchidejí.

    "Nový Zéland je demokratická země, kde funguje nezávislá justice." - měl českému ministrovi říci Phil Goffem (novozélandský ministr zahraničí, obchodu a spravedlnosti) po jeho zmínce o fin. daru na ochranu novozélandské přírody, za který očekával stažení žaloby.

    Tak to alespon, na rozdíl od českého, komentoval tisk zahraniční a každý si sám najde patřičné odkazy.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>