17. února 2006

Jak daleko sahá pomstychtivost správců?

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že daleko, neváhají dokonce sáhnout ke zhoršení Wikipedie, čímž porušují její ústavní pravidlo, že povinností každého editora je Wikipedii vylepšovat, byť to samozřejmě může být subjektivní (někdo vylepšení druhého cítí jako zhoršení).

Takže se ptám, jak a kdy bude správce Li-sung za toto zhoršení Wikipedie potrestán?

Další problémem cs: je tristní úroveň editorů. Podívejte se sami, kolik chyb zanesl nejmenovaný dilettant do článku p. Hedvíčka. Ani článek Kádrový původ není o mnoho lepší. Jak víte, jsem vystudovaný historik, specialista na dějiny 20. století. Kdybych se ale podobné nesmysly pokusil opravit, dostal bych trest nejméně 2 hodiny na tvrdo. To, že věci dají řešit i jinak, to našim lyncherům uniká. Oni totiž chtějí trestat. Mají funkci, tak jim dal Pán Bůh i rozum.

Co se týká námitek našich šílených delecionistů, Wikipedie nevzniká tak, že tam lidé píší dokonalé články. Naopak, většina článků vznikne rozšířením pahýlů. Tak buďme vděčni všem, kteří o věcech, o nichž není psáno nic, napíší aspoň něco. Měli bychom jim poděkovat, nikoliv jejich výtvory jako na běžícím pásu mazat.

15 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak daleko sahá pomtichtivost Víta Zvánovce?

    OdpovědětVymazat
  3. To jsem již učinil (nezávisle na Vaší domýšlivosti) – požádal jsem Karakal: "Jestli Tě mohu poprosit, tak revert." Trest pro Vás žádám navíc.

    OdpovědětVymazat
  4. Správce Li-sung vzápětí článek vylepšil víc, než Ty. Za co trestat? No trochu mě tím namíchl, nemám ráda editační konflikty ;). Není to pomstychtivost, ale snaha o dodržení dohodnutých podmínek.

    Jinak jestli myslíš Hedvíčkovy pahýly, tak to opravdu moc vděčni nejsme dost nás zaměstnávají a přitom by to mohl napsat mnohem líp. Podívej se na mé připomínky k jeho dnešním článkům. Není problém si zjistit víc informací, zvlášť pro člověka, který o věci už něco ví. Kdyby opravdu chtěl tvořit encyklopedii, tak by k tomu přistupoval jinak.

    druhý pokus, nějak Ti to tu nefunguje

    OdpovědětVymazat
  5. Kam sahá pomstychtivost správců není jisté, ale jejich trpělivost s provokujícím trollem Zvánovcem je nebetyčná.

    OdpovědětVymazat
  6. To mohl učinit i bez pochybného revertu.

    Trest za zmarnění mé práce. Když jsem to viděl, požádal jsem jednoho wikipedistu, aby to napravil. Li-sungovo hraní si na posledního spravedlivého mohlo vést k editačnímu konfliktu a jistě zmařilo jeho práci. Fuj.

    A opravdové pitomosti Vás nezaměstnávají? Je to tím, že jste si na p. Hedvíčka zasedli. Šikanujete ho úplně stejně jako mne.

    Vaše připomínky nebyly příliš konstruktivní. Wikipedie není diskussní klub. Editujte s odvahou.

    Každý dělá to, co ho baví. K práci na Wikipedie nelze nikoho nutit. Váš diktát každého dříve nebo později přestane bavit. Proto je cs: v takovém úpadku, na rozdíl od jiných wiki.

    OdpovědětVymazat
  7. Vlastenka Karakal pravila radoby moudre: "Jinak jestli myslíš Hedvíčkovy pahýly, tak to opravdu moc vděčni nejsme dost nás zaměstnávají a přitom by to mohl napsat mnohem líp. Podívej se na mé připomínky k jeho dnešním článkům. Není problém si zjistit víc informací, zvlášť pro člověka, který o věci už něco ví. Kdyby opravdu chtěl tvořit encyklopedii, tak by k tomu přistupoval jinak."

    Moje odpoved je: Muzu si zjistit veci (k tomu co uz nosim v hlave),ktere vy nemuzete vyggoglovat za 100 let - ovsem proc bych tomu venoval tu snahu, kdyz vim, ze cokoliv napisu, cokoliv extremne informovane, bude okamzite vymazano, znevazeno, mentalne pokaleno intelektualne bezprizornymi typu jako je Cinik, Li-sung nebo Che. A k tomu ty sama budes mit navrch jeste nejake hloupoucke patronizujici poznamky?

    Proc bych to pak delal? Neni lepsi potom napsat jen velmi kratke heslo - jo, vy mentalni pahylove - chvili pockat, co to s tema Wiki-fasistama udela, a pak pokracovat?

    A jeste shocker - po sazce s Pastoriusem (to je taky takovy magor) jsem napsal do ted celkem 15 hesel (kompletne me autorstvi), ktere byly do ceske Wikipedie vlozeny nekolika mymi prateli pod jejich nicky. Nikdo si jich ani nevsiml, nikdo nic nemenil, nedaval sablony pahyl - nic nic nic furt tam ty hesla jsou.

    Chci tim rict, ze vas rabidni neokomunismus hranicici s fasismem je odporny. Jste na mne vysazeni a chovate se jako obycejne svine. Dukazem je uz jen vase trvani na udrzovani tech lzi o mne v mem hesle. Dejte se dohromady, Karakal i ostatni. Delate ostudu.

    OdpovědětVymazat
  8. Bravo, bravo, bravo. Sám bych nedokázal tak přesně vystihnout, proč je situace na cs: tak úděsná.

    OdpovědětVymazat
  9. Mno, já jsem četl pouze ten Váš článek o upravencích a měl jsem pocit, že hrubě zanedbává rozdíl, který já považuji za dost zásadní: zda si někdo ponechal české občanství (= "upravil" si vztahy s ČSSR) a legalisoval tak svůj pobyt v zahraničí a nebo zda ho zrušil, čímž se zbavil výhodného cestování do ČSSR ale byl svoboden a k ničemu nezavázán.

    Vodník

    OdpovědětVymazat
  10. podívejte se na heslo na Wikipedii

    Upravenec

    OdpovědětVymazat
  11. Aha, teď je to poněkud zřetelnější, nicméně pokud se článek jmenuje "Upravenci" měl by pojednávat hlavně/výhradně o kategorii 2. Proč třeba pojednává o navrátilcích?

    Jinak si myslím, že nazývat "upravencem" někoho, kdo si zrušil občanství, je asi taková úroveň, jako když na Psu nazývají Juchelku a Janečka "komunisty", protože kritisují (spolu s miliony dalších Američanů) americkou vládu.

    Vodník

    OdpovědětVymazat
  12. jmenuje se to Upravení vztahu s ČSSR - to je ten největší nadpis, Upravenci jen malý odstavec

    OdpovědětVymazat
  13. Ja jsem mel dobrou vuli to s tema upravecema vysvetlit. Ja nemuzu byt vinen za to, co z toho hesla Wiki-fasiste nakonec udelali.

    OdpovědětVymazat
  14. Stale vice zjistuji, ze psat na tu ceskou Wikipedii a vubec se nejak zajimat o Cesko nema abs. zadny smysl.

    Misto toho aby byl zajem nektere pojmy objasnit a vysvetlit, evtl. spravne zaradit, zabyva se tam parta mladych zbolsevizovanych pitomecku hlavne cenzurou. Pravdivost toho ktereho hesla (o kterem zpravidla stejne skoro nic nevedi) je ani tak nezajima. Mnohem dulezitejsi je, aby se nenapsalo nic negativniho proti komunismu. Jejich jesitnost, diletantstvi a idiotska zaslepenost odradi i to malo tech, kteri se dosud snazi o jakousi marnou napravu.

    Kdo jiny ma dnesni mladezi a dalsim generacim prijatelne vysvetlit tu tehdejsi terminologii z komunisticke CSSR ci hantyrku emigrantu, pripomenout zajimava jmena i osudy(?)..., nez-li prave ti, kteri to zazili na vlastni kuzi.

    OdpovědětVymazat
  15. Ano, k tomu závěru rovněž pomalu docházím. Kocourkovské nezměníte a informace do nich násilím nenatlučete.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>