21. září 2005

Wikimolovy názory

Podle Wikimolova názoru nemá být Wikipedie demokracie, nýbrž ochlokracie – tyranie většiny. Nevím, k čemu by byla dobrá encyklopedie, která by jen shrnovala předsudky nevzdělaného davu. Ať se tomu komu líbí, nebo ne, encyklopedie má immanentně normativní charakter. Implicitně sděluje, které poznání je relevantní a které ne, byť v případě Wikipedie to vyžaduje aktivní činnost soudného čtenáře. Nicméně to, že nějaký předsudek je obzvláště četný, z něj nedělá normu. Wikipedie nemůže být pramenem pro sociologickou studii o předsudcích; Wikipedie má být vědecké dílo.

Náš machr Kulvejt, který neustále všem vnucuje své výše psané svérázné představy, se dnes propůjčil k lynchi. Asi nebyl schopen unést fakt, že jeho pokus o mediaci totálně zkrachoval, zatímco jiný byl úspěšný. Blahopřeji mu, že jedním rázem zmařil výsledky dlouhého vyjednávání.

Zabránil mi tím postovat mé reakce na provocateury. Přirozeně inteligentnímu Cynikovi je třeba vysvětlit, co je to osobní útok. Zjevně to nechápe. Kdyby byl Kulvejt co k čemu, tak zakáže Cynikovi & Pastoriovi provokovat na stránkách mediace. Ale to ho zjevně v jeho omezené představivosti nenapadlo.

Rovněž jeho nápad mediovat v e-mailové konferenci nebyl šťastný. Když se mu tak nelíbil tento blog, mohl navrhnout jiný. Nikdy jsem se nebránil jakýmkoliv rozumným návrhům.

Zkrátka a dobře, mou ochranu před provocautery typu Cynika a Pastoria si vyložil tak, jak mu jeho přirozenost velela. Bůh ochraňuj tuto zemi před podobnými lidmi.

2 komentáře:

  1. Nevim, kde se bere v tobě to přesvědčení, že si chytrej. Nikoliv. Jsi blbej, jak daleko vidíš.

    OdpovědětVymazat
  2. Za to Váš příspěvek je vzorem chytrosti a moudrosti. :-) Děkuji, moudrý a vzdělaný anonyme.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>