15. ledna 2008

Guy Peters: Německo se stává diktaturou

Ani v nejhorších dobách okupace a kommunismu se, pokud vím, nikdy nestalo, aby byl advokát odsouzen za to, že hájil klienta a jak ho hájil. To se však 14. 1. 2008 v Německu stalo.

Je to neuvěřitelný a skandální rozsudek a pošlapání čl. 6 odst. 3 písm. c) Evropské úmluvy na ochranu lidských práv a základních svobod ze dne 4. listopadu 1950, který zní: "Každý, kdo je obviněn z trestného činu, má tato minimální práva: obhajovat se osobně nebo za pomoci obhájce podle vlastního výběru nebo, pokud nemá prostředky na zaplacení obhájce, aby mu byl poskytnut bezplatně, jestliže to zájmy spravedlnosti vyžadují". Můžeme si o Zündelově deliktu myslet cokoliv. Například to, že za verbální delikty by nikdo neměl chodit do vězení. Avšak i on má právo na spravedlivý process a na to, aby jeho advokáti za to, že ho hájí a jak, nebyli trestáni. Opak je neslučitelný s právním státem.

Když Sylvia Stolz jako Zündelova obhájkyně u soudu tvrdila, že žádné vyvražďování Židů nacisty za války neexistovalo a že jde o výmysl "mocichtivé židovské lobby", tak na to měla plné právo, protože byl její způsob vedení obhajoby. Trestat ji za to není nic jiného než obyčejný fašism.

Pokud někdy příště přijde v Německu popírač holocaustu za advokátem, aby ho hájil, musí ho každý příčetný právník odmítnout. Obhajoba popírače holocaustu podle vlastních záměrů je totiž v Německu trestný čin. Takový advokát má nyní jen dvě možnosti: buď podle Vyšinského theorie být pomocníkem prokurátora, nebo se na takové šaškárně odmítnout podílet. Uvidíme, co na to řekne Amnesty International.

3 komentáře:

  1. Vy jste evidentně překvapen! To jste opravdu netušil, že svoboda a demokracie platí u nás jen pro slušné lidi? Kdo myslí a mluví tak, jak si to velké mozky přejí, ten se nemá čeho bát. Malé mozky jako Sylvia Stolz to dostanou befelem.

    Pokud někdy příště přijde v Německu popírač holocaustu za advokátem, aby ho hájil, musí ho každý příčetný právník odmítnout.
    :-)) No vidíte, jak to bylo jednoduché! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. souhlas Petersi, Nemci stale pri zdi:-(
    POSLUSNY A DISCIPLINOVANY NAROD, PRIKLAD PRO CELY SVET :-(

    Drive Hitlera, dnes jini Nemcum vladnou...
    a Nemci poslouchaji a drzi hubu a krok:-(
    POSLUSNE STADO JAKO VZDY:-(

    Je vubec u nich nejaka nadeje, ze se tam nekdo probudi ?

    OdpovědětVymazat
  3. Když už jsme u Německa, opravte prosím někdo tomu němčináři na Sprše Borgmanna na Bormanna... : )

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>